VOCEA IMIGRANTULUI

De John W. Kearns

Autorul va invita sa adresati intrebarile generale, de imigratie, taxe sau de afaceri la e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

DEPORTARI: NOUTATI SI STATISTICI

ICE AIRLINES A TRIMIS ACASA CU AVIONUL 367.000 DE IMIGRANTI ILEGALI ANUL TRECUT

Una dintre cele mai aglomerate companii aeriene si una pe care nu vrei sa o folosesti este compania USCIS „Zborul reptatriatilor”, o companie cu multe zboruri, ce transporta imigrantii ilegali in afara SUA. Zburand peste tot in lume, de la O’Hare si de la inca alte 22 de aeroporturi, avioanele supranumite Avioanele ICE au transportat in afara SUA 367.000 de imigranti ilegali, incluzand 11.500 din Chicago, din cctombrie 2007 pana in octombrie 2008 – o crestere de pana la 26 de procente comparativ cu anul fiscal trecut si cu 77 de procente mai mult decat in 2006. Acesta este efectul final al inaspririi legei migratiei.

Zborurile de la O’Hare pleace de doua ori pe saptamana spre Mexico. Prizonierii care sunt deportati in Europa sau alte locatii sunt trimisi cu companiile normale, sub escorta ICE, ceea ce duce la intarzierea plecarii cu lunile, timp in care detinutii sunt tinuti in inchisoare alaturi de criminali. Acea asteptare in inchisoare face pe orice detinut sa renunte la orice modalitate legala de apel, oricat de putine ar fi disponibile.

Secretarul de la Departamentul de Securitate Nationala, Janet Napolitano, a cerut recent sa se caute modalitati de „deportare expediata” a mai multor mii de imigranti ilegali.  Directiva a surprins sustinatorii imigratie, care cereau mai putine deportari in timp ce creau momentul de a reintroduce legislatia pentru imigrare in Congres in iulie. Se pare ca lucrurile merg mai prost in loc sa mearga mai bine, in timp ce ICE se gandeste daca ar fi bun un program de legalizare sau de amnestie. Ei isi fac doar datoria.

„Acesta a fost un semnal pentru mine ca trebuie sa lucram mai repede si sa vorbim mai eficient cu administratia Obama”, spune Rep. Luis Gutierez ( D-Ill), care organizeasa demonstratii pro imigratie in 14 orase. Vasta majoritate a imigrantilor nedocumentati nu incalca nici o lege, in afara statutului lor de imigratie” spune Gutierrez.

Dupa multi ani de secrete, oficialli ICE vor sa arate ca deportarile lucreaza, asta dupa acuzatiile de tratamente rele de anult trecut. Printre acuzatii se numara si un proces federal in numele deportatilor care spun ca au fost injectati cu sedative periculoase cum ar fi Faldol, ce este folosit pentru pacientii de schizofrenie. Autoritatile federale spun ca practica este folosita numai pentru cei ce sunt agresivi si ca acum este necesar un ordin de la tribunal si acordul doctorului pentru asta.

„Scopul nostru este sa fim transparenti” spune Gail Montenegro, purtatoarea de cuvant ICE din Chicago. „ Suntem obligati prin lege sa impunem legile imigratiei asa cum sunt concepute si sa facem asta corect si uman”.

Un jet 737 greu de descris pe pista de decolare de la aeroportul O’Hare din Chicago. La bord, 53 de pasageri se uita pe ferestre in timp ce avionul pleaca spre Mexico si ei sunt prinsi in catuse in avion. Procesul a inceput cu mult inainte, intr-o cladire federala de detentie in suburbia Broadview. Acolo, detinutii soseau de la diferite inchisori destinate imigrantilor ce sunt arestati la raiduri sau din casele lor din Illinois, Indiana si Wisconsin. Cu ochii in ceata, detinutii incearca sa-si recupereze ceea ce aveau asupra lor cand au fost detinuti – jachete, portofele. Dupa ce un autobuz i-a adus la un terminal la O’Hare, unii dintre ei tremurau  de frig in tricouri si jeans in timp ce garzile le verificau gurile sa nu aiba arme sau droguri. Inca 57 de detinuti urmau sa fie ridicati din Dallas. Pentru unii era prima data cand mergeau cu avionul, dupa ce venisera in SUA prin desert. Multi se gandeau ce or sa faca in orasul de granita Juarez, unde cartelele de drog si alte violente au contribuit la 1600 de omoruri anul trecut. Dupa ce au aplaudat pentru o aterizare reusita in El Paso, pasagerii ICE ajung in Juarez frecandu-si incheieturile dupa ce le-au fost date jos catusile, gandindu-se la ce planuri sa-si faca pentru a se intoarce in SUA. Multi dintre ei au fost deja deportati de cateva ori. Victor Jimenez,43, se uita la cersetorii din Juarez de pe strada principala– unde mai tarziu se auzeau sirenele politiei si zgomotul pustilor – si promite sa se intoarca la familia lui dintr-o suburbie din Cook County. „Intreaga mea viata e acolo” spune el. Dpa cateva zile, a incercat asta. A fost prins la granita la Laredo saptamana trecuta si este in custodia ICE pentru a cincea oara ( Asta conform unei relatari intr-o alta publicatie).

Prin aceasta serie de articole as vrea sa abordez probleme ce intereseaza pe cititori si sa creez discutii clare, simple, practice si creative si raspunsuri la subiecte de interes.Toate acestea se bazeaza pe douazeci de ani de experienta.Deoarece momentan nu mai reprezint clienti, ISPNA are un office si lucreaza cu avocati ce ofera consultanta juridica. Avem vorbitori de limba natala. Consultatii prin telefon su in offce pot fi programate la telefon: 312-738-2529. Vezi reclama din acest ziar.

Disclaimer:

Informatia cuprinsa in acest articol nu trebuie luata ca si consultanta legala sau opinie legala. Desi afirmatiile continute aici reflecta opiniile autorului, si nu a acestei publicatii sau a editorilor ei, informatia oferita poate fi un sumar sau o compilatie din alte surse, care sunt recunoscute aici. Continutul acestui articl este menit a fi pentru informare generala, si sunteti sfatuiti sa consultati un avocat cu privire la situatia dumneavoastra si cu privire la orice intrebare legala ati avea.

C Copyright John W. Kearns