Noi titluri de pe rafturile noastre la www.madeinromania.ca va imbie sa le rasfoiti: 
Stephen Hawking - Visul lui Einstein si alte eseuri
Recomandarea Editurii
STEPHEN HAWKING este fizicianul de exceptie care, imobilizat intr-un carucior, suferind din tinerete de sindromul lateral amiotrofic, tine legatura cu lumea printr-un calculator care "vorbeste" in locul lui. Ceea ce nu-l impiedica sa se afle, prin studiile sale, in avangarda cercetarilor privind spatiul, timpul, originea universului si particulele elementare. Marele succes al cartilor sale de popularizare Scurta istorie a timpului si Universul intr-o coaja de nuca a schimbat perspectiva publicului asupra intrebarilor esentiale ale fizicii. Volumul de fata, superba lectie de gandire creatoare, contine deopotriva pagini autobiografice si eseuri stiintifice. Cartea se incheie cu un interviu al carui punct de BLOCKEDire e muzica: ce discuri ar lua Hawking cu el pe o insula pustie?...
Anthony Burgess - Portocala mecanica
Recomandarea Editurii
Romanul Portocala mecanica a fost ecranizat in 1971, in regia lui Stanley Kubrick, avandu-i in distributie pe Malcolm McDowell si Michael Bates. Popularitatea formidabila a romanului a fost dublata de intensa mediatizare a filmului, nominalizat la patru premii Oscar. Alaturi de 1984 si Minunata lume noua, Portocala mecanica ne ofera o viziune a alienarii omului intr-un viitor postindustrial, dezvaluind granitele fragile care despart binele de rau.
 
Sorin Lavric - Noica si miscarea legionara
“Autorul acestei carti stie ca nu e o cale mai sigura de a-ti atrage oprobii din toate directiile decat sa scrii o carte despre legionari in cuprinsul careia vrei sa incerci, fara prejudecati sa fara polite secrete de platit, sa dai raspuns unei probleme careia nimeni pana acum nu i-a putut gasi o lamurire potrivita. Problema cu pricina poate fi infatisata printr-o suita de trei intrebari: 1. Cum s-a putut ca atatia oameni de o stofa intelectuala incontestabila sa intre, cu o daruire prozelitica amintind de sectele religioase, in randurile unei miscari totalitare? 2. Cum s-a putut ca Eliade, Cioran, Noica, Gyr, Aron Cotrus, Horia Stamatu, BLOCKEDtil Puscariu, Ion Barbu, Traian Braileanu, P.P. Panaitescu, Dragos Protopopescu sa scrie despre Corneliu Zelea-Codreanu nu doar pe un ton exaltat, descins parca din ditirambii antici cuveniti zeilor, dar, amanunt deconcertant, s-o faca fara ca cineva sa-i fi silit vreodata? 3. In sfartit, cum s-a putut ca atatia insi de o calitate umana remarcabila, atatia “baieti buni”, sa fi trecut de partea unei miscari care, judecata cu ochii prezentului, a fost neindoielnic o intruchipare a Raului? Acestor intrebari nu li s-a dat pana astazi un raspuns. In schimb, s-au rostit sentinte, s-au aruncat anateme, s-au compromis prestigii, s-au distrus vieti omenesti. Cartea de fata, urmarind felul in care traseul biografic al filozofului Noica a ajuns sa se intretaie cu evolutia Miscarii Legionare, incearca sa dea o lamurire acestei probleme.”
Sorin Lavric
 
George Cosbuc - Balade si idile (Editie de lux)
“Pe umeri pletele-i curg rau-
Mladie, ca un spic de grau,
Cu sortul negru prins in brau,
O pierd din ochi de draga.
Si cand o vad, ingalbinesc;
Si cand n-o vad, ma-mbolnavesc,
Iar cand merg altii de-o petesc,
Vin popi de ma dezleaga.”
 
Dumitru Tepeneag - La belle Roumaine
Recomandarea Editurii
La belle Roumaine este, in acelasi timp, romanul infiintarii si desfiintarii unui mister feminin: se construieste pe indelete un personaj ambiguu, frumoasa romanca de o moralitate indoielnica, inteligenta si bovarica, al carei secret ramane, in buna traditie a subiectului, intact pana la sfarsit, dar taina ei se si desfiinteaza in permanenta, ca si cum iluzia creata ar trebui cu incapatanare distrusa prin indicii de roman politist, ce par (dar numai par!) a clarifica totul. Citibil in multe chei, La belle Roumaine poate fi si o lectura, aproape "cinematografica", a unei noi Seherezade, intr-o lume in care ea se foloseste de poveste nu pentru a evita moartea, ci plictiseala ...
 
Gabriel Liiceanu - Despre seductie
“Nimeni nu traieste cu adevarat daca nu cade sub o forma sau alta de seductie. De fapt, oamenii raman cel mai adesea acolo unde specia ii asaza: (in „bancul de heringi”, de care vorbea un filozof danez), acolo unde se traieste dupa regula tuturor. Acolo ne instalam cu totii din clipa in care venim pe lume si tot acolo ramanem, cei mai multi dintre noi, pana la sfarsit. Cel mai adesea nimeni nu vine sa ne se-duca, sa ne ia de mana, sa ne scoata pe drumul mare al vietii si „sa ne duca de o parte”, de acea parte in care ni se da sansa sa ne regasim cu viata noastra traita ca destin, ceea ce inseamna: traita pe cont propriu. Prima concluzie a acestei carti este: Vai de cei care nu au apucat niciodata sa fie sedusi! Iar daca este asa, apare imediat intrebarea: Unde ne sunt seducatorii?”
Gabriel Liiceanu
 
Mircea Eliade - Romanul adolescentului miop
"Ma socoteam pregatit sa scriu un roman.[...] Era mai mult decat un roman autobiografic. Voiam sa fie in acelasi timp un document exemplar al adolescentei. Imi propusesem sa nu inventez nimic, sa nu infrumusetez, si cred ca m-am tinut de cuvant.Imi spuneam ca, pentru intaia oara, un adolescent scrie despre adolescenta si scrie intemeiat pe "documente"."
Mircea Eliade,Amintiri
 
H.R.Patapievici - Despre idei si blocaje
Recomandarea Editurii
Daca un calator ideal ar poposi in Romania culturala a ultimelor decenii, ar fi frapat de faptul ca aici ideile nu se dezbat, argumentele nu sunt ascultate, obiectiile sunt trecute cu vederea, teoriile sunt luate in balon, iar sunetul calm al discutiei se aude numai cand autorii au murit ori cand numele lor a primit confirmarea canonica a Occidentului. Calatorul nostru ar observa ca la noi cartile originale nu suscita discutii, scolile de gandire sunt mode de imprumut ori grupuri sudate prin forta convingerilor profitabile, teoriile noi trezesc apatii durabile si starnesc antipatii ireversibile, in timp ce, sub raport uman, competentele cedeaza intotdeauna invidiilor, invidiile corup ireversibil onestitatea, adevarul cedeaza totul barfei, barfa nu cedeaza nici celei mai solide reputatii, iar mersul ideilor este un povarnis al elanurilor avortate.
 
Rodica Ojog Brasoveanu - Spionaj la manastire
"Distinse umbra mare, nefiresc de mare, a unui camion. Coti brusc. Cu eforturi disperate se catara, rostogolindu-se sub prelata. Urechile-i vajaiau. Nu putea sa auda pasii celuilalt. Poate nu-l va gasi ... Poate nu asta era ultima vacanta ... O stiu sigur doar cand simti lovitura puternica in tampla. O durere covarsitoare, rosie, vascoasa ... Umbra urca treptele cerdacului si disparu intre zidurile vechi."
 
Rodica Ojog-Brasoveanu - Plan Diabolic
"Lumina se stinse brusc. Avionul se cambra si isi continua zborul sfredelind negura inchegata. Un monstru orb, suspendat la zece mii de metri. In pantecele de aluminiu, tipetele se invalmaseau. Apoi lumina se aprinse. Calatorii se privira surprinsi, fara glas. Stewardesa se repezi in cabina de comanda. Prin usa deschisa se vedeau doua trupuri insangerate prabusite peste aparatele de la bord. Ambii piloti fusesera injunghiati. "
  
Radu Tudoran - Toate panzele sus (vol.1 + vol.2)
O poveste pentru adolescenti, cum deseori a fost numita? Nu! O carte pentru toti cei care, oricate obstacole ar avea de trecut in viata, se incapataneaza sa ramana vii si in cele din urma castiga. O stea le arata calea, o mana nevazuta le da cheia. Iubire, prietenie, fidelitate. Radu Tudoran a scris Toate panzele sus! in vremuri foarte grele pentru el. A stiut sa aleaga drumul, sa gaseasca tonul, sa dea masura. A riscat si a reusit. A scris un roman adevarat care este in acelasi timp si un manual pentru viata si societate.
George Balaita
 
Laurentiu Cernaianu - 400 de retete culinare pentru copilul tau (3-15 ani)
Recomandarea Editurii
Editura All doreste sa va ajute sa va cresteti copiii mari si sanatosi, propunandu-va o serie de lucrari care se axeaza pe alimentatia sanatoasa si corecta a copilului, pe grupe de varsta, scrise de un medic pediatru cu mare experienta profesionala, dr. Laurentiu Cernaianu.Cartea contine:- evidentierea necesitatilor nutritive ale copiiilor conform diferitelor etape de varsta; - un breviar gastronomic in care sunt descrise metodele de preparare a alimentelor recomandate; - o paleta vasta de retete si meniuri zilnice, proprii fiecarei varste.Desi scrisa de un medic, lucrarea este lipsita de termeni pretentiosi si este accesibila tuturor celor care sunt increzatori in faptul ca o alimentatie corecta inseamna sanatate.
 Si acestea nu sunt nici pe departe toate. Va invitam sa descoperiti singuri cartile care vi se potrivesc.