Chicago, Il
19 Iunie 2007

Prima editie a consursului de frumusete Miss Romania USA si-a desemnat castigatoarele in cadrul unui spectacol incendiar care a a avut loc duminica 17 Iunie 2007 la Victor Hotel in Chicago IL. Spectacolul a fost organizat de Radio 27 Online(www.radio27online.com) si TV 27 online(www.tv27online.com).

La proba finala au luat startul 10 concurente ce au avut de trecut 4 probe de concurs. Juriul a fost format din 7 membri , 4 personalitati ale industriei de entertainment americane (printre care si Miss Arizona 1998) si 3 reprezentanti ai diasporei romane, oamenii de afaceri Paul Marinescu (manager al echipei de fotbal din Chicago, FC Romania), Relu Stan (CEO Stan Properties ) si actrita romanca Florina Petcu (vezi Inside Man).

Printre invitatii serii s-au numarat modelul international Monica, reprezentantul celei mai vechi parfumerii din lume Houbrigant, domnul Joey Majumdar, reprezentanta casei Elite USA, Yolanda Goodfellow designer international, trupa De La Vegas din Romania si Oana Tatu, violonista in cadrul Chicago Civic Orchestra.

Dupa doua ore de concurs juriul a deliberat si a desemnat castigatorele titlurilor Miss Congeniality, Miss Diaspora USA si Miss Romania USA. Diana Stiniguta in varsta de 18 ani a fost aleasa dubla castigatoare atat a titlului Miss Popularitate cat si a titlului Miss Diaspora USA 2007. Diana s-a nascut in Fagaras Romania, are 18 ani, este eleva si locuieste in prezent cu familia, in Detroit, Michigan USA.

Marea castigatoare a serii si a titlului Miss Romania USA este Ana Sophia Marcu in varsta de 23 ani din Glenview Illinois . Ea s-a nascut in Lugoj, Romania si este studenta la Psihologie anul 3.

Cele doua castigatoare vor reprezenta diaspora romana din USA la concursul Miss Diaspora 2007 care va avea loc in cadrul Festivalului Romanilor de Pretutindeni de la Callatis, Romania in 17 Iulie 2007.