Informatia potrivit careia PSD ia in calcul modificarea Legii Electorale, astfel incat un presedinte suspendat de Parlament sa nu mai poata candida la prezidentiale, face valuri pe scena politica. Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a prezentat, vineri, un document drept dovada a unei potentiale colaborari intre PNL, PSD, PRM, UDMR, cu sprijinul PC. Acest document ar proba, potrivit lui Videanu, intentia de modificare a Legii Electorale, in asa fel incat presedintele Basescu sa nu mai poata candida la viitoarele alegeri. Interesant este ca la expunerea de motive, acolo unde, conform procedurii, este trecut initiatorul, apare numele lui Calin Popescu Tariceanu.

UPDATE: Desi deputatul PSD Florin Iordache a dezmintit pentru HotNews.ro, in aceasta dimineata, o astfel de initiativa, un alt parlamentar social-democrat, care a tinut sa-si pastreze anonimatul, a confirmat ca au existat discutii in partid pentru schimbarea legii electorale.

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a sustinut vineri, intr-o declaratie de presa, la Palatul Parlamentului ca documentul prezentat de democratul Adriean Videanu este o facatura. Presedintele executiv al PD a prezentat un proiect prin care PNL, PSD, PRM, UDMR, cu sprijinul PC, intentioneaza modificarea Legii Electorale, in asa fel incat un presedinte suspendat sa nu mai poata candida la viitoarele alegeri. Olteanu sustine ca pentru alegerile anticipate prezidentiale este necesara elaborarea unei noi legi, desi anticipatele locale, cunoscute sub numele de partiale, sunt reglementate printr-un singur articol introdus in legea generala.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat vineri la Pitesti ca partidul pe care il conduce nu are intentia de a limita drepturile electorale ale lui Traian Basescu. "Noi nu umblam cu siretlicuri ieftine, este o intoxicare a lui Videanu", a spus Geoana, referindu-se la documentul prezentat vineri de presedintele executiv al PD.