24 aprilie 2009

Un roman este cel mai cautat infractor din Chicago

Un roman este cel mai cautat infractor din Chicago Cel mai cautat infractor din Chicago este un roman, autorul unei escrocherii de 5 milioane de dolari produse pe teritoriul SUA in urma cu doi ani.

Ajutat de 22 de complici, Lucian Nanau, in varsta de 44 de ani, ar fi pacalit peste 2.000 de americani prin organizarea unor licitatii frauduloase pe eBay, informeaza ProTV.

In timp ce oamenii, de buna credinta, trimiteau banii in avans prin Western Union pentru tot felul de produse scoase la vanzare online de Nanau, acesta incasa sumele respective dar nu le dadea nimic in schimb.

Dupa ce si-a facut plinul, romanul a disparut fara urma iar de doi ani este numarul unu pe lista FBI din Chicago, dupa ce a reusit sa scape in decembrie 2006, impreuna cu alti 3 complici, de sub nasul politistilor care au reusit sa le anihileze reteaua, arestand o parte din membrii ei.

Agentii FBI au cerut si ajutorul politistilor, convinsi fiind ca Nanau, care nu a mai lasat nicio urma in ultimii doi ani, s-ar ascunde in comunitatea romaneasca sau in orice alt cartier al imigrantilor est-europeni.

In plus, autoritatile americane incearca sa ii identifice si pe complicii escrocului, unii dintre ei fiind banuiti ca ar fi actionat chiar din Romania.

Vineri, FBI a facut un apel catre populatie pentru a-l gasi pe Lucian Nanau, oferind o recompensa de 10.000 de dolari pentru orice informatie care ar putea duce la capturararea lui dar si a altor trei romani, considerati a fi complici.