Patrimoniul Fascinant al unui Univers Paralel - Japonia

 

 

Violonistul japonez Shinichi Suzuki spunea candva ca “scopul suprem al omului este cautarea dragostei, a adevarului, a virtutii si a frumusetii”. Peregrinari si experiente milenare ne-au invatat ca le poti afla oriunde in lume, in multimi sufocante sau in fragila singuratate; la anii copilariei, ai maturitatii sau ai senectutii care aproape abandonase speranta; parcurgand teritorii necunoscute la capatul pamantului sau sub picioarel tale, in locul unde te-ai nascut.  Dar poti gasi (sau regasi) frumusetea unei lumi, discretia dragostei nelimitate, atingerea adevarului absolut sau virtutea sublimata si descoperind, cu rabdare si intimitate, Japonia.

 

Japonia este un paradis turistic elegant si incitant, incarcat de traditii si cultura, magnific in unicitatea si specificitatea sa geografica, istorica, artistica, institutionala si culinara. Nu exista o lista exhaustiva a celor “absolut de vazut” in Japonia, si ca sa poti cuprinde o parte semnificativa a listei trebuie sa vizitezi de cateva ori, sau sa traiesti ca un localnic o perioada. Dar poti alege sa fi macar initiat in misterul universului japonez, intr-o vacanta planuita cu grija si placere.  Compania de turism Perfect Tour ofera posibilitatea unei vacante “pe comanda” in Japonia, cu itinerarii diverse, stabilite in functie de programul turistilor interesati.

 

Din itinerarii nu lipsesc atractiile clasice ale Japoniei: Kyoto, capitala Japoniei imperiale timp de peste un mileniu, o adevarata fortareata naturala, straveche si moderna totodata (cu peste 1,600 temple budiste si 270 de altare Shinto, Pavilionul de Aur, Templul Shisendo, dar si cu restaurante moderne  in care arta culinara traditionala este reprezentata cu rafinament si savoare); Tokyo, capitala moderna a Japoniei, unul dintre cele mai populate orase ale lumii (13 milioane locuitori), unde poti rataci prin faimosul District Ginza, rasfatandu-te cu o cura de shopping, vizite la galerii de arta, tratatii la cafenele chic si restaurante high-class;  Mt.Fiji (la 2 ore distanta de Tokyo), un adevarat simbol al Japoniei; Hiroshima – pentru Memorialul Pacii (Genbaku Dome), parte din UNESCO World Heritage din 1996, sau pentru linistea meditatiei in istorica gradina japoneza Shukkei-en.

 

Traditiile japoneze stravechi exercita o fascinatie aparte asupra calatorilor apartinand altor culturi.  Acestia pot participa la un curs in arta aranjarii florilor - Traditional Ikebana (Kado) sau la o Ceremonie a Ceaiului (Sado); pot urmari o intrecere de Sumo (sport antic, care se practica in Japonia de peste 1,500 de ani), de Judo, Karate, Kendo sau Aikido; si – nicidecum in cele din urma – pot trai experienta unica a Sarbatorii Ciresilor Infloriti (Sakura).

In Japonia sunt peste 100 de varietati de ciresi, care infloresc incepand din martie si pana in luna mai. Frumusetea ireala a Japoniei in aceasta perioada atrage turisti din intreaga lume, dornici sa fie parte din sarbatoarea reinvierii naturii, in toata splendoarea ei efemera.

 

Pentru romanii din SUA rezervarile se pot face direct la divizia Perfect Tour – USA.

 

Date de contact:

 

Daniela Ionescu

General Manager

Cell:  (818) 726-5151

www.perfect-tour.com

24/7:  (818) 907-9800 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.                                                                                            Magda Pescariu