Raspuns

  • Trebuie sa obtii o scrisoare de la spital, prin care sa le demonstrezi celor de la "collection agency" ca datorezi bani la ora actuala.

  • Sarcina avocatilor respectivi nu este sa te bage pe tine in bucluc, ci sa scoata bani de la tine. daca nu poti sa demonstrezi ca nu datorezi bani spitalului, negociaza cu avocatii suma minima (30-40%) pe care sa o platesti.

  • Poti sa le trimiti actele tale, nu ii intereseaza pe ei statutul tau de imigrant absolut deloc. Asta se rezolva cu USCIS.

  • Pentru orice le trimiti (scrisoare, documente), pastreaza copii xerox. Eventual notarizeaza scrisorile trimise (costa 1 dolar) si trimite-le prin certified mail, pentru a avea dovada ca le-ai trimis.

Caz concret
Anul trecut am avut un accident de mashina. neavand asigurare si nici un venit substantial sau constant, m-am dus
la cook county hospital.

Am fost acolo de doua ori. Initial, cand mi-au luat datele personale, m-au intrebat daca pot sa
platesc. Le-am spus ca nu, ca sunt studenta full-time, ca lucrez pe ici-si-colo si ca nu am posibilitate de plata. Mi s-a spus: 'don't
worry'.

Doua luni mai tarziu am inceput sa primesc facturi de la ei pe care am continuat sa le primesc timp de cateva luni. Le-am trimis diverse documente, certified mail, incluzand taxele mele pe anul anterior care aratau ca facusem cam $5,000, am aplicat pentru Limited Liability ca sa nu platesc, le-am dat telefoane peste telefoane. Niciodata nu am reusit sa trec peste o amarata de receptionera, in afara de o singura data cand am dat peste un 'doctor' care mi-a spus sa trimit niste docs la un birou care ma va suna pentru a face un appointment cu mine ca sa mi anuleze facturile sau sa se decida daca sa platesc macar o parte din ele.

Am asteptat sa ma sune cineva o luna de zile, si nimic nu s-a intamplat. Insa facturile nu au mai venit. Am sunat totusi la spital ca sa-mi confirme cineva ca e totul in regula. Am vorbit cu o receptionera care mi-a spus ca ma va contacta cineva. Nu m-a contactat nimeni. Am mai sunat o data, o luna mai tarziu, ca sa vorbesc iar cu cineva. Am lasat un mesaj la Accounting department. Nimic.

De sunat nu am mai sunat, facturile nu au mai venit, dar acum 2 saptamani de zile am primit un collection notice de la o firma de avocati in legatura cu facturile mele. I-am sunat sa le explic tot ce facusem ca sa se rezolve situatia si
le-am trimis aceleasi docuemnte ( plus chitanta de certified mail semnata de cei de la Cook County) pe care le trimisesem si lor. Nu conteaza pentru ei. Mi-au trimis un fel de citatie in care imi cer sa le trimit tot felul de documente, de la certificat de nastere si social pana la bank statements, marriage certificate si altele.