Indicatii in limba engleza: Certifying Official Documents for Foreign Use

PRIMA LEGALIZARE
Actele trebuie sa fie prima data legalizate de un notar public ("notary public") autorizat in Chicago - aceasta autorizare costa 1$ la toti notarii din Chicago. Vezi aici lista cu notarii romani.

UNDE OBTINETI APOSTILA
Apostila de la Haga nu este decat o supra-legalizare, pentru certificarea faptului ca notarul care a legalizat documentul este intr-adevar autorizat. Pentru a obtine apostila, mergeti la 17 N State, in downtown (vezi harta). La parter, treceti de portar si intrati in orice lift, apoi urcati la etajul 10,  camera 1030. Trebuie sa completati un formular foarte simplu (numele si adresa) si apoi sa platiti la ghiseu. Asezati-va si steptati sa fiti strigat.

Secretary of State Index Department
17 N. State St. Ste. 1030,
Chicago, Illinois 60602.
Tel. (312) 814-2067


CARE ESTE PROGRAMUL

Nu am gasit nicaieri programul concret al departamentului, dar stiu sigur ca se inchide la 3.30 PM (probabil incepe la 7.30)

CAT COSTA
Pentru apostila trebuie sa platiti 2 dolari (DOI DOLARI), cash sau money order.

CUM PARCATI
Atentie, nu aveti unde sa parcati, dar tot procesul dureaza 20 de minute (o alternativa este sa parcati vis-a-vis pe alee cu avariile BLOCKEDite, comandati apostila, apoi sa fugiti jos la masina si sa va intoarceti dupa 20 de minute).



OBTINEREA APOSTILEI PRIN POSTA


Department of Index
111 E. Monroe
Springfield, Illinois 62756
(217) 782-9785
 
http://www.sos.state.il.us/departments/index/division.html