Amenzile de conducere (traffic tickets) si de parcare (parking tickets) pot fi platite sau contestate. Acest raspuns se refera la traffic tickets (traffic violations): trecut pe rosu, vorbit la celular, centura, intoarcere pe linie continua (U-turn), facut dreapta pe interzis, ne-oprirea la stop, accidente, etc.

Daca platiti o amenda este echivalent cu a accepta greseala, ceea ce inseamna ca veti avea un "traffic violation" in "traffic record" pentru o lunga perioada de timp. Costul politei de asigurare pe multi ani poate creste semnificativ daca aveti incidente "on record"

Unele amenzi pot fi corectate usor, fara prezenta unui avocat, de exemplu: nu aveati carnetul la voi (chiar daca trebuie sa va faceti un nou carnet intre timp), nu aveati polita de asigurare (pentru ca nu ati primit-o prin posta sau pur si simplu ati uitat-o acasa), aveati spart un far (pur si simplu reparati farul) etc.

Pentru alte amenzi, va recomand sa vedeti un avocat specializat in traffic incidents. Costa 40-50$ per incident daca este vorba de un inciden minor (500$ daca v-a prins politia cu peste 100 de mile la ora pe highway sau alte chestii majore), dar isi merita banii.

Eu am folosit de doua ori serviciile lui Thomas Guadagno (vezi sectiunea Avocati), nu am nici un motiv sa il recomand decat ca ma gandesc ca si altii s-ar putea sa fie in situatia in care chiar nu cunosc pe nimeni si au nevoie de un sfat. Daca mai stiti pe cineva care se ocupa cu asa ceva, va rog sa adaugati numerele de telefon pe website. Mihai