De multa vreme ma gandesc sa scriu pe acest site, sa-mi exprim sentimentul de dezamagire fata de comunitatea romana din Chicago.

Am fost informata mai demult, si nu doar o data, despre "ciuda", "prefacatoria" si lipsa intrajutorarii care exista intre romanii plecati inafara granitelor tarii, dar pe cuvant ca-mi aduc aminte de vorbele mamei mele, care-mi tot zicea "vezi ce se-ntampla daca nu m-asculti?" :)))

Am cautat sa imi fac drum in lumea aproape necunoscuta, neprietenoasa a Americii, avand o fire puternica, luptatoare (prietenii intotdeauna ma caracterizeaza asa). In Romania, intotdeauna am razbit de una singura, cautand ajutor in randul cunoscutilor uneori, dar si mai des sprijinindu-i pe altii. Aici, in Chicago, e putin mai greu, cred ca toti va amintiti de perioada de inceput, oricare ar fi fost aceea.

Mintea mi se blocheaza atunci cand ma intreb "de ce X mi-a dat informatia aceea falsa/partiala?" sau "de ce Y a fost de acord sa ma ajute cu informatii, iar cand i le cer, ma tot amana, cu pretextul de a iesi din nou la cina?", ori "de ce proprietara mi-a cerut cu 25$ mai mult pt chirie luna asta, iar cand m-am impotrivit, m-a amenintat ca ma da afara?", "de ce a dat-o afara pe colega mea de apartament cand nu a fost de acord sa ii dea banii pt utilitati inainte de termenul convenit de ambele parti?", "de ce s-a lasat cu scandal, iar fiul ei a trebuit sa vina sa injure in gura mare, sa dea cu pumnii si picioarele in usa, chiar daca colega mea i-a dat o parte din bani INAINTE de termen?", "de ce colegul de la restaurant m-a injurat la telefon pt ca nu am putut sa-l inlocuiesc la servici o singura data din cele 3 in care m-a solicitat?"

DE CE TREBUIE CA ROMANII SA SE DUSMANEASCA, SA NU-SI VREA BINELE, SA NU SE RESPECTE, SA NU SE TRATEZE INTRE EI ASA CUM II TRATEAZA SAU SUNT TRATATI DE STRAINI?????????????

Sentimentul acesta ma face sa ma simt SINGURA. Cand nu apartii unei comunitati, esti singur. Singur cuc.

Dupa cum spuneam mai la-nceput, nu m-am bazat pe nimeni niciodata. Nici n-am cerut favoruri. dar la naiba, am primit mai mult respect si mai multa caldura de la straini.

Si cred ca majoritatea celor care cititi acest mesaj simtiti lucrul acesta.

Haideti sa ne unim! Sa fim oameni. Sa ne sprijinim. Ca nimeni nu poate razbi singur, nu degeaba oamenii formeaza comunitati.

Haideti ca atunci cand cineva e proaspat venit pe aceste meleaguri, sa-l indrumam, sa-l informam, sa nu ii fie la fel de greu ca si mai vechilor veniti. Sa-l invatam din experienta noastra, pentru ca el la randul lui sa poata face la fel.

Haideti sa invatam sa traim BUCURIA DE A NE AJUTA. Pentru ca celui care ofera, i se ofera si mai mult.

Va multumesc ca ati citit acest mesaj.

Anonim.