http://www.romaniantribune.net/a5947_SERVICII_FUNERARE__VASILE_RUSZ_%28Jan_13_1963_-_Feb_19_2011%29.aspx


VASILE RUSZ (Jan. 13, 1963 - Feb. 19, 2011)

Cu adanca durere anuntam trecerea fulgeratoare din viata a celui ce a fost VASILE RUSZ, preaiubit sot, tata, socru, bunic si unchi, precum si un prieten adevarat.

Accidentul care i-a cauzat moartea a avut loc in judetul Martin County din statul Florida, in seara zilei de 19 februarie 2011. Detalii cu privire la acest tragic accident pot fi gasite aici: http://triblocal.com/skokie/2011/02/21/skokie-man-killed-in-florida-accident/

Vasile Rusz a fost un roman foarte cunoscut in comunitatea romano-americana din Chicago pentru bunatatea sa si pentru disponibilitatea pe care a avut-o fata de oricine a apelat vreodata la el, fie pentru un sfat, fie pentru ajutor. A fost tipul de om care nu a ajutat doar pe aceia de care nu a stiut ca au nevoie de ajutor.

De fapt, pana si infiintarea Bisericii Ortodoxe Romane Sf. Imparati Constantin si Elena din Chicago a fost si meritul lui Vasile Rusz. Fiind parte din Comitetul de Initiativa pentru gasirea unei proprietati imobiliare adecvate pentru biserica, el a fost cel ce a propus cladirea care a fost ulterior cumparata, renovata, adaptata si serveste azi unei comunitati de credinciosi romani ortodocsi din Chicago si nu numai. Tot aici este acum si Centrul Administrativ al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din SUA si Canada sub conducerea IPS NICOLAE (Condrea).

Vasile Rusz, alaturi de sotia lui Felicia, a servit intregii comunitati romanesti pentru ani de zile oferindu-le servicii de incredere in domeniul imobiliar. Cand s-a ingreunat procesul de obtinere a imprumuturilor bancare si bancile au continuat sa faca tot mai dificil modul de finantare si implicit de cumparare-vanzare a proprietatilor imobiliare, Vasile si-a ales o noua cariera in domeniul transporturilor de marfa. In pofida economiei precare, ultimul an i-a asigurat un business bun si era foarte fericit ca si-a gasit rostul in viata si modul de a-i ajuta si pe altii sa castige un ban bun si cinstit.

Vasile Rusz a fost un prieten foarte apropiat al redactiei ziarului "Romanian Tribune" din Chicago si ne-a sprijin eforturile de publicare pentru multi ani. Cand am hotarat organizarea primului festival Romanian Heritage Festival din toamna anului trecut, ne-a fost din nou alaturi si a voluntariat zile in sir, ne-a oferit tot ce a putut ca toti romanii sa se simta bine la acel eveniment. Avea o dragoste pentru comunitate cum rar am intalnit si dorea ca sa o vada mai prospera si mai unita, dincolo de orice granite religioase sau confesionale.

Avea o incredere in Dumnezeu ce-l facea un credincios real, nu doar de duminica sau de sarbatori crestinesti. Inainte sa faca o decizie intotdeauna avea o vorba: "noi facem ce putem, insa numai Dumnezeu este acela ce ne poate ajuta sa facem mai mult. Mai bine sa zicem: Doamne ajuta-ne!"

Nu vom putea uita niciodata dragostea si zambetul ce i-au fost atat de tipice. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Transmitem sincere condoleante intregii familii.

* * * * *


Serviciile funerare vor avea loc in:


Catedrala Romana Ortodoxa Sf. Imparati Constatin si Elena,
de la adresa 5406 N. Newland Ave., Chicago, Illinois 60656,


dupa cum urmeaza:

Miercuri 23 februarie 2011 - de la ora 7:30pm Serviciu religios de priveghi
Joi 24 februarie 2011 - de la ora 12:00pm Serviciu religios de inmormantare

Cimitirul unde va fi depus spre odihna trupul neinsufletit se afla in imediata apropiere de biserica.




Redactia Romanian Tribune