Diaspora Voteaza este o campanie pentru introducerea votului prin internet sau prin corespondenta pentru cetatenii romani din strainatate initiata si sustinuta de catre GRSPSociety, reteaua internationala a studentilor si tinerilor profesionisti romani. Momentan, echipa noastra finalizeaza o cercetare care va sta la baza unui proiect de lege. Aceasta va fi prezentata in cadrul unei conferinte in Bucuresti in noiembrie, sub forma unui policy paper. Intalnirea isi propune sa reuneasca parlamentari romani si lideri de opinie.

Pana atunci, e nevoie de ajutorul vostru:

1. S-a lansat o petitie pentru facilitarea exercitarii dreptului la vot pentru romanii din strainatate. Am strans mai bine de 130 de semnaturi, si speram sa strangem cel putin 10,000 pana decembrie pentru a pune aceasta tema pe agenda publica in Romania. Va rugam sa o semnati si sa o promovati! 

2. Pentru a completa studiul, s-a creat un chestionar online care sa masoare pulsul politic al diasporei. Va rugam sa luati 5 minute sa completati chestionarul si o promovati!


3. In perioada 20 septembrie – 20 octombrie, se vor organiza o serie de dezbateri pe tema introducerii votului prin corespondenta sau prin Internet in strainatate. Dezbateri se vor tine in Amsterdam, Barcelona, Boston, Bruxelles, Budapesta, Chicago, Paris. Ajutati-ne sa tinem o dezbatere si in orasul vostru!


Va rugam sa trimiteti mai departe acest mesaj spre persoane si grupuri interesate. Ajutati sa intarim democratia romaneasca si participarea electorala a cetatenilor romani aflati permanent sau temporar in strainatate.

Petitie: http://diasporavoteaza.org/petitie

Chestionar: http://diasporavoteaza.org/chestionar

Dezbateri: http://diasporavoteaza.org/dezbateri

Mai multe informatii despre proiect: http://diasporavoteaza.org/despre