VOCEA IMIGRANTULUI

De John W. Kearns

Autorul va invita sa adresati intrebarile generale, de imigratie, taxe sau de afaceri la e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

PROGRAMUL „RABLA” : Senatul a aprobat fondurile suplimentare in ultimul moment si apoi presedintele Obama a semnat legea, deci programul rabla mai este valabil pentru inca jumatate de milion de masini. Poate ca o sa dureze pana in septembrie. Programul rabla iti da $4500 pentru orice rabla ce este in functiune, bani pentru a fi folositi la cumpararea unei masini noi, daca restul conditiilor sunt indeplinite. Aceasta este in plus de reducerile si ofertele pe care producatorii de masini le ofera deja. Rezultatul este ca poti ajunge sa platesti pentru o masina noua atata cat ai plati pentru o masina folosita, daca poti obtine finantare sau daca platesti cash. Un sfert de milion de oameni au facut asta in prima saptamana a programului. Sper ca ati fost atenti la articolul meu despre cum sa va mentineti un credit bun intr-o recesiune.

NOUTATI IN REFORMA IMIGRATIEI: OBAMA FIXEAZA PROGRAMUL, AMANA REFORMA IMIGRATIEI PANA DUPA SOLUTIONAREA ALTOR PRIORITATI

Acum avem mai multe detalii despre ce crede administratia Obama referitor la reforma imigratiei. In Mexic la summit-ul anual de comert dintre liderii SUA, Canadei si Mexicului, Obama a spus luni ca in timp ce reforma imigratiei este importanta, alte prioritati vor fi rezolvate mai intai, cum ar fi reforma sistemului de sanatate si reglementarea financiara. „Avem multe probleme de rezolvat si este foarte important sa coordonam aceste initiative importante ca sa nu se darame toate in acelasi timp” a spus Obama cand a fost intrebat de catre un reporter despre ce prospect ar avea reforma in imigratie.

Obama a vorbit la o conferinta de presa cu presedintele Mexicului, Felipe Calderon si cu Primul Ministru al Canadei, Stephen Harper, unde a confruntat intrebari atat despre agenda interna cat si externa, de la razboiul drogurilor in Mexic pana la lupta din sistemul de sanatate din tara, care devine urata in intalnirile de la „primarie”, dupa cum poate ati vazut la stiri.

A spus Obama: „Banuiesc ca o data ce vine toamna si oameni se vor uita la legislatia ce va fi propusa, atunci discutiile vor fi mai rezonabile si vom reusi sa votam aceasta reforma” Congresul se afla intr-un repaos de o luna inainte de a finaliza initiativele legislative ce sunt acum propuse pentru sesiunea de toamna. Congresman-ii au profitat de ocazie pentru a se intalni cu oamenii ca sa discute aceste probleme in timpul vacantei.

El a anunutat de asemenea un program mai precis pentru reforma in imigratie. Presedintele a spus ca astepta o propunere de legislatie a imigratiei anul acesta, dar ca problema nu va avea prioritate de rezolvare decat in 2010.

„Avem un sistem de imigrare stricat. Nimeni nu o neaga”, a spus Obama. Dar politic si legislativ sta in urma reformei sistemului de sanatate, legislatiei energiei si o schimbare a regulilor financiare ce se afla pe locul inai in agenda lui Obama.

„CONSERVATORI IN ACTIUNE”: Presedintele nu a mentionat direct problema care fierbe Washington-ul – izbucnirile si maniile ce au intrerupt asa numitele intalinri publice de la „primarie” din toata tara despre sistemul de sanatate. Ce se intampla de fapt, este ca membrii congresului, in timp ce sunt in vacanta de la senat, profita de ocazie pentru a avea intalinri publice cu consituientii lor pentru a afla opiniile oamenilor si pentru a-i educa despre legislatia actuala. Topica principala acum este reforma din sistemul sanatatii. Sa tineti minte ca nu avem detaliile legislatiei inca pentru a putea obiecta, pentru ca nu ezista nici o legislatie inca. Aceasta este o discutie generala despre conceptul de ce fel de program de reforma a sistemului sanatatii doresc oamenii. Totusi, se pare ca aceste intalniri au fost intrerupte peste tot in tara de catre psihopati si ciudati ce interveneau pentru a crea scandal, pentru a domina discutiile, si pentru a intrerupe intalnirile, pentru ca intr-un final sa fie escortati afara cu forta de catre politie, pentru ca nu se calmau.

Republicanii aratau aceste incidente ca fiind semne de disatisfactie a publicului fata de reforma in sistemul sanatatii. Apoi s-a descoperit ca aceste intreruperi erau de fapt manevrate. Ca nu erau spontane. Ca erau organizate in spatele scenei pentru sabotaj, pentru a atrage atentia media si a crea scandal public.

Aceasta este aceeasi minoritate de 20% ultra-orgranizata a ultra-conservatorilor ce a dominat politica americana pentru prea mult timp. Ei sunt condusi usor si li se spune ce sa faca de catre figuri autoritare, organizate de bisericile lor, de aripa dreapta evanghelica, de catre 80% din prezentatorii de emisiuni de la televiziune, care isi obtin audinte ca demagogi de aripa dreapta, si de catre alte figuri puternice de dreapta. Rush Limbaugh, prostanacul de la radio, si Sarah Palin, stewardess-a, sunt liderii lor cei mai vizibili. Aceasta este accesi forta foarte organizata ce a intrerupt orice sansa de vot data trecuta cand se incerca votarea unei reforme in imigratie, asa incat senatorii fricosi si cu genunchii lor albi tremurand, au votat impotriva. Votantii americani in general s-au trezit intr-un final, dupa decenii in care au lasat aceasta minoritate ultra-conservatoare sa domine politica americana, si care au fost repudiati repetitiv incepand cu alegrile din 2006, incluzand alegerile prezidentiale (in mod cert).

Ideea este ca aici este opozitia pe care suporterii reformei imigratiei trebuie sa o infranga. De aici o sa vina opozitia la reforma imigratiei. Cu cat acest grup se discrediteaza mai mult aparand extremi si ridicoli, cu atat sansele reformei in imigratie sunt mai mari. (Va aduceti aminte cum a sfarsit Joseph McCarthy, faimosul vanator de vrajitoare anti-comunist?) De aceea se afla ca aceste intreruperi de la adunarile de la „primarii” erau organizate cu un scop si facute sa para reale. Va ajuta expunerea acestui scandat reformei imigratiei prin discreditarea opozitiei in ochii publicului american?

O ALTA TEMA: ECONOMIA Familiile de imigranti vor sa fie legale pentru a se simti in siguranta. Oameni vor sa fie siguri la locul de munca, sa poata cumpara o casa, sa isi trimita copiii la colegii si sa isi planifice pentru pensie. Incetarea acestui „Razboi impotriva imigrantilor” de catre guvern este o probema a familiilor. Dar este de asemenea si o problema economica, si sa fim sinceri, reforma in imigratie nu prea are sanse pana cand economia nu isi revine. Economia se pare ca se stabilizeaza, deci poate sa mai treaca inca un an pana cand se vor simti efectele pentru a se putea ca reforma imigratie sa aiba vreo sansa de succes. Tara trebuie sa iasa din recesiune si rata somajului sa scada mult pana ca sa le vina randul imigrantilor.

CAPITALUL POLITIC LIMITAT AL LUI OBAMA: Obama se bucuca inca de popularitatea ce l-a facut sa fie ales. Cat va mai dura?  Va trebui sa renunte la bunavinta in incercarea de a vota acele initiative carora le-a dat prioritate in Congres: sistemul de sanatate, initiative de salvare a mediului inconjurator, si regularizarea pietelor financiare.

Suporterii imigratiei ar trebui sa spere ca aceste puncte vor trece usor si cu succes. Acele lupte amare ale conservatorilor asupra acestor probleme vor epuiza bunavointa (sau „capitalul”) pe care il au Obama si aliatii lui din partea votantilor. Congresul si presedintele stiu ca problema imigratiei nu o sa dispara, in ciuda eforturilor USCIS de a abuza imigrantii si a ICE de a-i deporta. Dar sa treaca reforma de conservatori – din amandoua partidele – va fi o problema.

ACUM ar fi timpul potrivit pentru cei ce sustin reforma in imigratie sa isi spuna parerea aspura acestor ALTE initiative, si sa ii dea jos pe conservatori acum, INAINTE ca imigratia sa ajunga la vot anul care vine. Ajutati sa dati jos conservatorii prin a arata suport in masa pentru problemele carora ei se opun. Scrieti-le senatorilor vostri ACUM despre, spre exemplu, sistemul de sanatate, chiar daca sunteti eligibili la vot sau nu.

Cautati in Google cine va sunt alesii publici si cum sa-i contactati. Este usor, sau ii gasiti la: www.conservativeusa.org/mega-cong.htm

Prin aceasta serie de articole as vrea sa abordez probleme ce intereseaza pe cititori si sa creez discutii clare, simple, practice si creative si raspunsuri la subiecte de interes.Toate acestea se bazeaza pe douazeci de ani de experienta.Deoarece momentan nu mai reprezint clienti, ISPNA are un office si lucreaza cu avocati ce ofera consultanta juridica. Avem vorbitori de limba natala. Consultatii prin telefon su in offce pot fi programate la telefon: 312-738-2529. Vezi reclama din acest ziar.

Disclaimer:

Informatia cuprinsa in acest articol nu trebuie luata ca si consultanta legala sau opinie legala. Desi afirmatiile continute aici reflecta opiniile autorului, si nu a acestei publicatii sau a editorilor ei, informatia oferita poate fi un sumar sau o compilatie din alte surse, care sunt recunoscute aici. Continutul acestui articl este menit a fi pentru informare generala, si sunteti sfatuiti sa consultati un avocat cu privire la situatia dumneavoastra si cu privire la orice intrebare legala ati avea.

C Copyright John W. Kearns