VOCEA IMIGRANTULUI

De John W. Kearns

Autorul va invita sa adresati intrebarile generale, de imigratie, taxe sau de afaceri la e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

V-am spus ca aceasta rubrica o sa includa si subiecte legate de si care sa explice cultura generala americana. Este sezonul fotbalului si al unui nou presedinte, asa ca chimaeras este in aer. O persoana care are nevoie de schimbare, si repede, este matusa favorita a lui Barrack Obama, din Kenya, care, dupa cum s-a desoperit cu trei zile inainte de alegeri, este o imigranta ilegala ce locuieste intr-un complex public in Boston. S-a descoperit ca are ordin final de deportare dupa ce a pierdut un caz de azil in 2004. A fost mentionata in autobiografia lui si a participat la punerea in functie ca senator, din senat, in acelasi an in care ii fusese dat un ordin de deportare.
Cazul “matusii Zeituni” Onyaga - care a iesit la iveala cu doar cateva zile inaintea alegerilor, a dus la un ordin national ciudat emis de Politia de Imigrare si de Verificarea Granite or (ICE) care cerea oprirea temporara a deportation inainte de alegerile din 4 noiembrie, doar daca deportarile erau aprobate de Directorul Regional. Ei, acum ICE este din nou in actiune, ca de obicei, arestand imigranti ilegali in numele anti-terorismului. Nu e nevoie sa mentioned injustitia pe care o aduce in celor care sunt inocenti, cum asta contrazice valorile si idealurile americane, impactul negativ pe care l-ar avea asupra economiei americane inlaturarea a 12 - 30 milioane de familii muncitoare, ce produc si consuma, pentru ca am facut lucre asta de multe ori pana acum. Acest articol este pentru matusa Zeituni si pentru toti cei afectati in mod similar.
SA SUBSCRII LA VALORILE AMERICANE: OPTIMISMUL AMERICAN NEINCETAT - ESTE TIMPUL PENTRU O LECTIE IN ACULTURALIZARE: Acum pentru partea de cultura americana: ce poate fi mai american decat o analogie cu fotbalul? Sa ne intrebam: “ Ce este o “pasa Hail Mary”? O pasa Hail Mary in fotbal este o pasa in fata facuta in disperare, cu doar o sansa mica de succes ( in termini colocviali, “nu are rugaciune”). O pasa Hail Mary tipica este o pasa aruncata in fata in ultimele secunde ale unui joc catre ultima zona, cand nu mai e nici o varianta care ar putea inscrie puncte. Termenul “Hail Mary” a devenit generic sa se refere la ultimul efort cu putine sanse de succes. Totusi, o pasa “Hail Mary” este un exemplu de optimism american si increderea intr-un rezultat pozitiv impotriva sanselor contrare. Suntem idioti naivi? Nu, pentru ca o pasa Hail Mary nu este cunoscuta pentru multele nereusite ci pentru succesele ei notabile.
Asta ar putea sa fie in noul test de cetatenie: Termenul de ‘pasa Hail Mary” se pare ca a inceput o data cu faimosul coordonator al echipei Dallas Cowboys, Roger Staubach, si se refera la touchdown-ul disperat cu care a castigat meciul in Decembrie 28, 1975, in samifinala NFC. Cu doar 24 de secunde inainte de finalul meciului, Staubach a trimis o pasa disperata la Drew Pearson, care a prins mingea aproape de sold in partea dreapta si a fugit pana in zona de marcat pentru touchdown-ul castigator. Cand a discutat meciul intr-un interviu dupa meci, Staubach le-a spus reporterilor ca a inchis ochii, a aruncat mingea cat de tare a putut, si a zis o rugaciune Hail Mary.
Cea mai faimoasa pasa Hail Mary a fost pe 23 noiembrie 1984 in jocul dintre Boston College si Miami. Intr-un joc televizat national, Miami Hurricanes conducea pe BC Eagles cu 45-41 cu 28 de secunde ramase in al patrulea sfert, si Boston College avea mingea in linia lor de 20 yards. Doua pase si 22 de secunde mai tarziu, mingea era la vreo cativa yards trecuta de mijlocul terenului. Singura sansa era o pasa Hail Mary. Cu doar 6 secunde ramase inainte de finalul meciului, quarterback-ul de la Boston College, Doug Flutie a aruncat o pasa de 48 yards care i-a adus victoria chiar la fluierul de final. Pasa a avut succes in principal pentru ca apararea echipei Hurricane nu a blocat pe receiver-ul Gerald Phelan, pentru ca nu credeau ca Flutie ar fi putut sa arunce mingea atat de departe pana in zona de marcat tocmai de la molecule tremulous. Doug Flutie a avut dupa aceea o cariera ca unul din cei mai buni quarterbacks din toate timpurile. Pasa lui Hail Mary din colegiu etse considerate printre cele mai mari momente din istoria sporturilor americane.
Desi Hail Mary are o sansa mica de succes, este de obicei o procedura standard in orice instructiuni de joc la nivel profesional sau de colegiu.
DESPRE IMIGRATIE: ESTE MOMENUL PENTRU O PASA HAIL MARY PENTRU MATUSA ZEITUNI? OK, IATA: Daca si cand si cum planifica noul presedinte Barack Obama sa abordeze problema imigratiei este intrebarea principala la care se gandeste toata lumea. Dupa aproape nici o menitune despre asta in campania electorala, ca si cum candidatii evitau controversa, acum reapar mentionari ale acestei probleme.
Ales pentru al optulea termen in Camera Deputatilor, Luis V Gutierez, din Chicago, director al Fortei pe problema imigratiei a alegatorilor democrati si strategistul principal al democratilor si purgatorial de cuvand pe probleme de imigratie, a cerut recent o intalnire comunitara la o biserica in Pilsen pentru a colecta semnaturi ale cetatenilor americani care au membri de familie ce risca deport area. Petitiile cu aproape 500 de semnaturi vor fi trimise lui Obama cerand un moratoriu impotriva raidurilor ICE si a deportation care ar desparti familii. Semnate de cetateni americani in numele prietenilor si rudelor ce sunt ilegali aici, scrisorile cerau de asemenea sa se ia actiune in reforma imigratiei in primul an al presedentiei lui Obama.
Sustinatorii imigratiei au promis sa continue sa preseze problema, aratand si suportul pe care imigrantii l-au oferit lui Obama in alegeri. Latino Americanii si asiaticii au votat pentru Obama cu 2-1, dupa cum au aratat exit poll-urile. Intre timp, activistii din anumite orase planifica un mars in ianuarie in Washingto, si strategistii se intreaba cum sa faca reforma imigratiei o prioritate mai mare in genericul economiei in recesiune.
“Intrebarea din mintea mea este nu daca noua administratie o sa vrea sa ia aceasta initiativa, ci daca democratii din congres vor avea numarul necessary de voturi” pentru a trece reforma, a spus Frank Sharry, directorul executiv al “Vocii Americii”, un grup de sustinere a imigratiei din Washington.
Totusi, cu pierderea atator locuri de munca in toata tara, momentul acesta ar putea sa se intoarca impotriva sustinatorilor imigratiei, spune Roy Beck, directorul executiv al Numbers USA, un grup din Washington impotriva imigratiei.” Cred ca nu or sa vrea sa aiba o pierdere mare la inceputul adiminstratiei lui Obama”, spune el.”Acestea sunt cele mai rele conditii posibla pentru ei sa incerce sa treaca aceasta lege”
In ultimul an, 2,8 milioane de oameni si-au piedut locul de munca, aducand totalul la 10,1 milioane de americani fara loc de munca. Asta este o rata de somaj de 6,5%, cea mai mare rata din 1994. Hei, stai un minut! Credeam ca o sa spuna 1934, dupa ce am auzit toate vestile rele despre economie. Nu-mi aduc aminte ca 1994 sa fi fost un an atat de rau. In alte cuvinte, sa se incerce acum o reforma in imigratie, si sa piarda din cauza cresterii ratei somajului, ar putea sa amane miscarea indefinit in viitor. Puterea de vot a noului congres este inca netestata, desi in ultimele 2 alegeri se pare ca a fost repudiata aripa conservatoare de dreapta a celor doua partide care erau impotriva imigratiei. Eu spun ca reforma imigratiei nu ar terbium sa fie PRIMUL test al noului congres si presedinte. Dar, in cuvintele imortale ale lui Roger Staubach, poate ar terbium doar sa inch idem ochii, sa spunem o rugaciune Hail Mary si sa aruncam mingea cat de tare putem. Dumnezeu este in zona de marcaj.


Prin aceasta serie de articole as vrea sa abordez probleme ce intereseaza pe cititori si sa creez discutii clare, simple, practice si creative si raspunsuri la subiecte de interes.Toate acestea se bazeaza pe douazeci de ani de experienta.Deoarece momentan nu mai reprezint clienti, ISPNA are on office si lucreaza cu avocati ce ofera consultanta juridica. Avem vorbitori de limba natala. Consultatii prin telefon su in offce pot fi programate la telefon: 312-738-2529. Vezi reclama din acest ziar.

Disclaimer:

Informatia cuprinsa in acest articol nu trebuie luata ca si consultanta legala sau opinie legala. Desi afirmatiile continute aici reflecta opiniile autorului, si nu a acestei publicatii sau a editorilor ei, informatia oferita poate fi un sumar sau o compilatie din alte surse, care sunt recunoscute aici. Continutul acestui articl este menit a fi pentru informare generala, si sunteti sfatuiti sa consultati un avocat cu privire la situatia dumneavoastra si cu privire la orice intrebare legala ati avea.

C Copyright John W. Kearns